Sluit je aan bij Tekenclub!

  • 200+ realtime lesvideo's (portretten, dieren, landschappen en cursussen)
  • Toegang tot de online community en laat je inspireren door andere leden (show je eigen werk!)
  • We hebben al ruim 3.000 leden! 
  1. Je zit nergens aan vast (maandelijks opzegbaar)
Yes ik word lid!

Tutorials van:

Leontine van Vliet

Vanaf haar 6e jaar startte Leontine met tekenen. Nu heeft ze haar beroep kunnen maken van haar passie en tekent ze vooral dieren. Ook is Leontine regelmatig in de community te vinden! Wist je dat Leontine ook verantwoordelijk is voor onze social media kanalen? :) 

Lineke Lijn

Van jongs af aan tekende Lineke al graag en studeerde later aan de Kunstacademie. Zes jaar geleden ontdekte ze dat het geven van tekenlessen eigenlijk net zo leuk is als tekenen! Daarom vind je Lineke ook regelmatig in de community: "Waarom zou ik al die prachtige kennis en ontdekkingen voor mijzelf houden?" 

Emmy Kalia

Met meer dan 36 miljoen views, is Emmy een van de populairste tekenaars ter wereld. Haar specialisme is hyperrealistische portretten. "Het vastleggen van de emotie van de persoon, is wat ik hier het mooiste aan vindt". Je vind Emmy's tutorials terug op onze ledensite! 

Claudia Spitzers

Als kind tekende Claudia vooral stripfiguren, maar inmiddels tekent ze met name realistische portretten. "De ogen zijn voor mij het belangrijkste deel in een portret. Dit brengt een tekening tot leven". Claudia's tekenlessen vind je op onze ledensite, onder de knop "Tutorials". 

Portret tutorials

Leer beter portretten tekenen in dit onderdeel van onze tutorials! Of het nu gaat om het tekenen van een hyperrealistisch oog, de huid in kleur of bijvoorbeeld stijl of gekrulde haren. Ook hebben we een Cursus "Portret ABC", waarbij je met een werkboek en lesvideo's stap-voor-stap gezichten leert tekenen. Alle tutorials zijn uiteraard Nederlandstalig. 

Dieren leren tekenen

Een nieuwsgierig vosje in pastel, een hond of kat met tekenpotlood of een paardenschets in grafiet. Voor zowel beginners als gevorderden hebben we prachtige dieren om te tekenen. Ook kun je suggesties doen, we voegen namelijk regelmatig nieuwe tutorials toe!

Perspectief en Landschappen

Of het nu gaat om een huis, een gezellig straatje of een indrukwekkend landschap. Het leren zien van de horizon en de perspectivische verdwijnlijnen maakt het tekenen een stuk eenvoudiger. En dat leer je nou net in dit tutorial onderdeel van Tekenclub! :)

Cursussen, Live lessen en Tips & Tricks

In onze Starterscursus Tekenen beginnen we bij het begin: we leren je de vier basisvormen tekenen die eigenlijk overal in terug komen. Maar ook in de cursus Portret ABC leer je vanaf het begin hoe je gezichten moet tekenen. Daarnaast hebben we nog veel meer tips & tricks video's en kun je ook alle live lessen die gegeven zijn terugkijken.

Combinatie korting (tijdelijk)

Het beste van twee werelden, toegang tot zowel Tekenclub als Schilderclub! Om de komst van Schilderclub te vieren, krijg je tijdelijk voor slechts 5 euro extra per maand toegang tot BEIDE clubs. Ook hiervoor geldt: je zal nooit meer betalen dan waarvoor je vandaag lid wordt en het is maandelijks opzegbaar😍

Nu Tijdelijke Actiekorting op het lidmaatschap!

Meest Gekozen

Teken- en Schilderclub

€21,95 

 €19,95
  • Lid van Teken- en Schilderclub (maandelijks opzegbaar)
  • Toegang tot alle Teken- en Schilder tutorials
  • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Tekenclub

€16,95
 €14,95
  • Lid van Tekenclub (maandelijks opzegbaar)
  • Toegang tot alle Tekenclub tutorials
  • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Tekeningen van Leden

Dit is slechts een greep uit de Duizenden tekeningen die we nu al hebben mogen ontvangen van onze Tekenclub leden! Je kunt dus leren van elkaar en inspiratie halen uit andere kunstwerken. Want hoe leuk is het om je tekeningen met anderen te delen?

                                       

Veel gestelde vragen (klik op de vraag voor het antwoord)

Wanneer en hoe kan ik opzeggen?

We hanteren geen opzegtermijn, dus je kunt nog op de laatste dag voordat je nieuwe periode ingaat opzeggen (of dit nu per maand, kwartaal of jaar is). Dit doe je door ons een simpelweg een mailtje te sturen naar info@tekenclub.nl.

Wat zit er in het Tekenpakket?

Als je kiest voor een jaarabonnement, krijg je gratis het Tekenpakket thuisgestuurd. Het maakt hierbij niet uit of dit voor Tekenclub, Schilderclub of beide is. Dit pakket heeft een waarde van 25 euro en bevat: 2x wolff's carbon 6b, Koh I Noor gumputlood, Faber-Castell kneedgum, Staedtler mars gum, Staedtler liniaal 30cm, blok Ami krantenpapier A4, afbreekmesje, puntenslijper en een doezelaar maat 3. Je maakt dus een vliegende start met dit tekenpakket samengesteld door onze eigen Lineke Lijn!

Kan ik lid worden van beide clubs en later nog één club opzeggen?

Ja dat kan, mail ons dan op info@tekenclub.nl en we zetten je toegang en abonnementsgeld terug naar de door jouw gekozen club. Andersom kan natuurlijk ook: eerst lid worden van één club en later een club toevoegen (let op: het kan zijn dat de prijzen voor twee clubs in de tussentijd zijn gestegen vanwege de toegenomen aantal tutorials).

Ik ben al lid bij Schilderclub, hoe kan ik nu ook toegang krijgen tot Tekenclub?

Het beste kun je ons een mail sturen naar info@tekenclub.nl met het bericht dat je lid van beide clubs wil worden inclusief je keuze voor het maand, kwartaal of jaarabonnement. Wij zetten dan je huidige lidmaatschap om en zullen wat je reeds betaald hebt voor je lopende lidmaatschap als korting geven op je eerste termijn van je nieuwe combinatielidmaatschap.

Is dit voor beginners of gevorderden?

Tekenclub en Schilderclub is er voor iedereen! We hebben starterslessen en eenvoudige tutorials voor de beginner, maar ook uitgebreide (hyper)realistische tutorials voor de meer ervaren tekenaar.

Hoeveel tutorials zijn er nu beschikbaar?

Momenteel zijn er ruim 300 tekentutorials beschikbaar, waarvan sommigen uit meerdere delen bestaan vanwege de lengte van de tutorial. Ook zijn er cursussen beschikbaar binnen de club. Ook worden alle gegeven webinars toegevoegd voor leden om terug te kijken. Schilderclub heeft momenteel ruim 400 tutorials beschikbaar. Tel daar de ruim 50 Kidsclub tutorials bij op en je komt in totaal uit op ruim 800 tutorials wat de club nu te bieden heeft.

Kan ik ook lid worden van alleen Schilderclub?

Jazeker, hiervoor gelden dezelfde prijzen. Ga dan naar Schilderclub.nl en klik op "Lid worden".

                                   

Even voorstellen: Waarom ik ben begonnen met Tekenclub..

Steven

Je ziet mij hier een workshop volgen van Martijn Versteeg. We moesten een fotorealistisch oog tekenen en met de juiste aanwijzingen ging me dat als beginner best goed af! 

Monica

Dit is mijn moeder! Zij schildert al bijna haar hele leven, net zoals mijn oma overigens altijd deed. Sinds enkele jaren tekent zij ook, en hoe! Ik ben enorm trots op haar. Herken je de tekening waar ze op de foto mee bezig is? (yep, that's me:)

De Club

Samen tekenen is eigenlijk het leukste wat er is. Helaas kan dat niet altijd door afstand of tijdsgebrek. Zonde eigenlijk! Daarom bedacht ik the next best thing: een online tekenclub! Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek waar je inspiratie kunt opdoen, je eigen werk kunt delen, of kunt leren van andere creatievelingen!

JA, IK WORD LID!