Lid worden van dé online Tekenclub?

Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek vol inspiratie, dat is Tekenclub. Je vindt hier exclusieve Nederlandstalige tutorials en realtime video's, van de allerbeste tekendocenten van Nederland. Ook zijn er cursussen met werkboeken, bonus video's met tips & tricks en komen er elke maand nieuwe video's bij! Met ruim 300 videolessen zijn wij de grootste Tekenclub van de Benelux.  


En wist je dat Tekenclub.nl een nieuw zusje heeft in de vorm Schilderclub.nl? Daarover vind je op deze pagina verderop ook meer informatie. Daarnaast hebben we een gezellige online community, waarin je je kunstwerken kunt delen en kunt leren van andere leden. En nog veel meer😊 

Yes, ik word lid! 

Tekeningen van Leden

Dit is slechts een greep uit de Duizenden tekeningen die we nu al hebben mogen ontvangen van onze Tekenclub leden! Je kunt dus leren van elkaar en inspiratie halen uit andere kunstwerken. Want hoe leuk is het om je tekeningen met anderen te delen?

Tekendocenten

Lineke Lijn

Van jongs af aan tekende Lineke al graag en studeerde later aan de Kunstacademie. Zes jaar geleden ontdekte ze dat het geven van tekenlessen eigenlijk net zo leuk is als tekenen! Daarom vind je Lineke ook regelmatig in de community: "Waarom zou ik al die prachtige kennis en ontdekkingen voor mijzelf houden?" 

Toon Nagtegaal

Toon is beeldend kunstenaar en als kind was hij altijd al aan het tekenen. In ’99 rondde hij de opleiding tot 1e graads docent beeldende vorming af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast schilderdocent zal Toon voor Tekenclub vooral perspectief tutorials opnemen! “Wat je ook gaat tekenen of schilderen: je kunt niet om de wetten van het perspectief heen”.

Linty de Bruijn

Linty is beeldend kunstenaar met als specialiteit realistische portretten en wildlife. Na haar opleiding tot 1e graad docent in 2002 geeft ze les, zowel fysiek als online. Ze geeft les met de vaste overtuiging dat “Iedereen kan leren tekenen en schilderen".

Gastdocenten

Leontine van Vliet
Vanaf haar 6e jaar startte Leontine met tekenen. Nu heeft ze haar beroep kunnen maken van haar passie en tekent ze vooral dieren. Haar realistische tutorials vind je terug in de club!

Emmy Kalia

Met meer dan 36 miljoen views, is Emmy een van de populairste tekenaars ter wereld. Haar specialisme is hyperrealistische portretten. "Het vastleggen van de emotie van de persoon, is wat ik hier het mooiste aan vindt".

Claudia Spitzers
Als kind tekende Claudia vooral stripfiguren, maar inmiddels tekent ze met name realistische portretten. "De ogen zijn voor mij het belangrijkste deel in een portret. Dit brengt een tekening tot leven".

Portret tutorials

Leer beter portretten tekenen in dit onderdeel van onze tutorials! Of het nu gaat om het tekenen van een hyperrealistisch oog, de huid in kleur of bijvoorbeeld stijl of gekrulde haren. Ook hebben we een Cursus "Portret ABC", waarbij je met een werkboek en lesvideo's stap-voor-stap gezichten leert tekenen. Alle tutorials zijn uiteraard Nederlandstalig. 

Dieren leren tekenen

Een nieuwsgierig vosje in pastel, een hond of kat met tekenpotlood of een paardenschets in grafiet. Voor zowel beginners als gevorderden hebben we prachtige dieren om te tekenen. Ook kun je suggesties doen, we voegen namelijk regelmatig nieuwe tutorials toe!

Perspectief en Landschappen

Of het nu gaat om een huis, een gezellig straatje of een indrukwekkend landschap. Het leren zien van de horizon en de perspectivische verdwijnlijnen maakt het tekenen een stuk eenvoudiger. En dat leer je nou net in dit tutorial onderdeel van Tekenclub! :)

Cursussen, Live lessen en Tips & Tricks

In onze Starterscursus Tekenen beginnen we bij het begin: we leren je de vier basisvormen tekenen die eigenlijk overal in terug komen. Maar ook in de cursus Portret ABC leer je vanaf het begin hoe je gezichten moet tekenen. Daarnaast hebben we nog veel meer tips & tricks video's en kun je ook alle live lessen die gegeven zijn terugkijken. We hebben zelfs een cursus handletteren! We hebben momenteel ruim 300 tutorials en hier komen wekelijks nieuwe bij! 

Nieuw: Cursus Perspectief Tekenen

In deze gloednieuwe cursus neemt Toon Nagtegaal je mee in de wereld van het perspectief tekenen! Wat je ook gaat tekenen of schilderen: je kunt niet om de wetten van het perspectief heen. Kennis van perspectief is heel belangrijk voor tekenaars en schilders. En het is bovendien nog leuk om te leren ook!
Ja ik doe mee ðŸ˜Š

Ervaringen van andere Tekenclub leden

Een aantal maanden terug ben ik hier bij tekenclub via de webinars terecht gekomen. Je leert enorm veel door de tutorials en het is duidelijk stapsgewijs uitgelegd waardoor het goed te volgen is ook voor beginners. De leden site is netjes en overzichtelijk en altijd up to date. Daarnaast is de zeer actieve tekenclub community heel prettig waar je je tekeningen kunt plaatsen maar ook terecht kunt voor vragen, tips e.d. Er is altijd vlot antwoord door de teken docenten en een grote betrokkenheid door zowel de tekendocenten Lineke en Leontine, als de leden zelf. Het enthousiasme motiveert enorm en hier door tekenclub is het tekenen vele malen leuker en boek je ook nog is heel snel vooruitgang in je tekentechnieken/kennis!😄👍

Rifka van Sijl

Deze tekenclub is fantastisch! Ben er nog maar kort bij maar ben er zo enthousiast over.
De lessen zijn zeer duidelijk en bij mij komt het allemaal over als een zeer toffe bende.
Ik teken al lang. Zomaar zonder enige lessen. Door omstandigheden er een hele tijd tussen uit geweest. Nu enkele jaren terug bezig.
Door deze lessen zie ik nu mijn fouten en leer beter naar alles te kijken.
Bedankt iedereen die er aan mee werkt!👍👍👍❤️❤️👏🏽
Andrea Herremans
Ik had geen ervaring met tekenen en werd lid van tekenclub.nl in maart. De eerste tutorial die ik volgde (uil in pastel van Leontine), was meteen een schot in de roos! Zonder kennis en ervaring had ik toch een erg mooi resultaat, dankzij de fantastische uitleg van de docenten!
Nadien volgde ik ook de starterscursus van Lineke. Wat een mooie lessen! Een perfect evenwicht tussen theorie en heel veel praktische tips, oefeningen en voorbeelden!! Videolessen worden aangevuld met webinars en (hele mooie!) cursussen en werkboeken.
De docenten zijn écht goed in hun vak, en weten dit ook op een boeiende en aangename manier over te brengen!
Ook de community tenslotte is een meerwaarde: je kan elkaar vragen stellen, elkaars werk volgen, of gewoon wat kletsen in de koffiehoek.
Ik ben fan!
Christel Vanden Borre
Net een weekje lid. Ik ga niet meer weg.. Ik teken al best wel heel lang maar had weinig inspiratie. Door jullie krijg ik het weer. De uitleg van Lineke is fantastisch!
Ik vind het ook zo prettig dat de webinars terug zijn te zien. Ik ben van plan om heel vaak mee te gaan doen. Ik vind namelijk echt alles leuk! Potlood, kleurpotlood en niet te vergeten pastelkrijt. En de onderwerpen spreken mij ook aan! Ga zo door!😊😊
Greet Bogaard

Lidmaatschap: 19 p/mnd

Wil je lid worden van Tekenclub en toegang krijgen tot alle tekentutorials en de gezellige community? Dat kan, dan betaal je €19 per maand en dit is maandelijks opzegbaar. Wil je ook toegang krijgen tot alle schildertutorials? Lees dan hieronder verder.


Ik wil alleen lid worden van Tekenclub

Combinatie korting

Het beste van twee werelden, toegang tot zowel Tekenclub als Schilderclub! Voor een tweede club betaal je slechts â‚¬ 10 extra per maand. Een derde club (Kidsclub) kost dan zelfs maar 5 euro extra per maand😍 (dit kun je toevoegen tijdens het afrekenen). 
Ja ik word lid van BEIDE clubs

Toegang tot Tekenclub

(Toegang tot beide clubs? Scroll dan verder naar beneden)

Meest Gekozen

Per jaar

€228 

 â‚¬189
 • 1 jaar lid (Voordeligste keuze)
 • Toegang tot alle Tekenclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!
 • NIEUW: Tekenpakket thuisgestuurd t.w.v. €25,-

Per kwartaal

€57
 â‚¬49
 • 3 maanden lid
 • Toegang tot alle Tekenclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Per maand

 â‚¬19
 • Lid per maand
 • Toegang tot alle Tekenclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Toegang tot Teken- én Schilderclub

(combinatiekorting)

Meest Gekozen

Per jaar

€348 
€289
 • 1 jaar lid (Voordeligste keuze)
 • Toegang tot alle Tekenclub én Schilderclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!
 • NIEUW: Tekenpakket thuisgestuurd t.w.v. €25,-

Per kwartaal

€87 
€79
 • 3 maanden lid
 • Toegang tot alle Tekenclub én Schilderclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Per maand

€29
 • Lid per maand
 • Toegang tot alle Tekenclub én Schilderclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Ps. Het abonnement heeft een online ledenomgeving

Je ontvangt straks per mail je inloggegevens en kunt daarmee binnen 1 minuut al toegang hebben tot alle tutorials en de community!
                                       

Veel gestelde vragen (klik op de vraag voor het antwoord)

Wanneer en hoe kan ik opzeggen?

We hanteren geen opzegtermijn, dus je kunt nog op de laatste dag voordat je nieuwe periode ingaat opzeggen (of dit nu per maand, kwartaal of jaar is). Dit doe je door ons een simpelweg een mailtje te sturen naar info@tekenclub.nl.

Wat zit er in het Tekenpakket?

Als je kiest voor een jaarabonnement, krijg je gratis het Tekenpakket thuisgestuurd. Het maakt hierbij niet uit of dit voor Tekenclub, Schilderclub of beide is. Dit pakket heeft een waarde van 25 euro en bevat: 2x wolff's carbon 6b, Koh I Noor gumputlood, Faber-Castell kneedgum, Staedtler mars gum, Staedtler liniaal 30cm, blok Ami krantenpapier A4, afbreekmesje, puntenslijper en een doezelaar maat 3. Je maakt dus een vliegende start met dit tekenpakket samengesteld door onze eigen Lineke Lijn!

Kan ik lid worden van beide clubs en later nog één club opzeggen?

Ja dat kan, mail ons dan op info@tekenclub.nl en we zetten je toegang en abonnementsgeld terug naar de door jouw gekozen club. Andersom kan natuurlijk ook: eerst lid worden van één club en later een club toevoegen (let op: het kan zijn dat de prijzen voor twee clubs in de tussentijd zijn gestegen vanwege de toegenomen aantal tutorials).

Ik ben al lid bij Schilderclub, hoe kan ik nu ook toegang krijgen tot Tekenclub?

Het beste kun je ons een mail sturen naar info@tekenclub.nl met het bericht dat je lid van beide clubs wil worden inclusief je keuze voor het maand, kwartaal of jaarabonnement. Wij zetten dan je huidige lidmaatschap om en zullen wat je reeds betaald hebt voor je lopende lidmaatschap als korting geven op je eerste termijn van je nieuwe combinatielidmaatschap.

Is dit voor beginners of gevorderden?

Tekenclub en Schilderclub is er voor iedereen! We hebben starterslessen en eenvoudige tutorials voor de beginner, maar ook uitgebreide (hyper)realistische tutorials voor de meer ervaren tekenaar.

Hoeveel tutorials zijn er nu beschikbaar?

Momenteel zijn er ruim 300 tekentutorials beschikbaar, waarvan sommigen uit meerdere delen bestaan vanwege de lengte van de tutorial. Ook zijn er cursussen beschikbaar binnen de club. Ook worden alle gegeven webinars toegevoegd voor leden om terug te kijken. Schilderclub heeft momenteel ruim 400 tutorials beschikbaar. Tel daar de ruim 50 Kidsclub tutorials bij op en je komt in totaal uit op ruim 800 tutorials wat de club nu te bieden heeft.

Kan ik ook lid worden van alleen Schilderclub?

Jazeker, hiervoor gelden dezelfde prijzen. Ga dan naar Schilderclub.nl en klik op "Lid worden".

                                   

Even voorstellen: Waarom ik ben begonnen met Tekenclub..

Steven

Je ziet mij hier een workshop volgen van Martijn Versteeg. We moesten een fotorealistisch oog tekenen en met de juiste aanwijzingen ging me dat als beginner best goed af! 

Monica

Dit is mijn moeder! Zij schildert al bijna haar hele leven, net zoals mijn oma overigens altijd deed. Sinds enkele jaren tekent zij ook, en hoe! Ik ben enorm trots op haar. Herken je de tekening waar ze op de foto mee bezig is? (yep, that's me:)

De Club

Samen tekenen is eigenlijk het leukste wat er is. Helaas kan dat niet altijd door afstand of tijdsgebrek. Zonde eigenlijk! Daarom bedacht ik the next best thing: een online tekenclub! Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek waar je inspiratie kunt opdoen, je eigen werk kunt delen, of kunt leren van andere creatievelingen!

JA, IK WORD LID!