arrow_drop_up arrow_drop_down

Lid worden van dé online Tekenclub?

Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek vol inspiratie, dat is Tekenclub. Je vindt hier exclusieve Nederlandstalige tutorials en realtime video's, van de allerbeste tekendocenten van Nederland! Ook zijn er cursussen met werkboeken, bonus video's met tips & tricks en komen er elke maand nieuwe video's bij!


Daarnaast hebben we een gezellige online community, waarin je je tekeningen kunt delen en kunt leren van andere leden. En nog veel meer :) 

Yes, ik word lid! 

Tekeningen van Leden

Dit is slechts een greep uit de Duizenden tekeningen die we nu al hebben mogen ontvangen van onze Tekenclub leden! Je kunt dus leren van elkaar en inspiratie halen uit andere tekeningen. Want hoe leuk is het om je tekeningen met anderen te delen!

Tutorials van:

Leontine van Vliet

Vanaf haar 6e jaar startte Leontine met tekenen. Nu heeft ze haar beroep kunnen maken van haar passie en tekent ze vooral dieren. Ook is Leontine regelmatig in de community te vinden! Wist je dat Leontine ook verantwoordelijk is voor onze social media kanalen? :) 

Lineke Lijn

Van jongs af aan tekende Lineke al graag en studeerde later aan de Kunstacademie. Zes jaar geleden ontdekte ze dat het geven van tekenlessen eigenlijk net zo leuk is als tekenen! Daarom vind je Lineke ook regelmatig in de community: "Waarom zou ik al die prachtige kennis en ontdekkingen voor mijzelf houden?" 

Emmy Kalia

Met meer dan 36 miljoen views, is Emmy een van de populairste tekenaars ter wereld. Haar specialisme is hyperrealistische portretten. "Het vastleggen van de emotie van de persoon, is wat ik hier het mooiste aan vindt". Je vind Emmy's tutorials terug op onze ledensite! 

Claudia Spitzers

Als kind tekende Claudia vooral stripfiguren, maar inmiddels tekent ze met name realistische portretten. "De ogen zijn voor mij het belangrijkste deel in een portret. Dit brengt een tekening tot leven". Claudia's tekenlessen vind je op onze ledensite, onder de knop "Tutorials". 

Portret tutorials

Leer beter portretten tekenen in dit onderdeel van onze tutorials! Of het nu gaat om het tekenen van een hyperrealistisch oog, de huid in kleur of bijvoorbeeld stijl of gekrulde haren. Ook hebben we een Cursus "Portret ABC", waarbij je met een werkboek en lesvideo's stap-voor-stap gezichten leert tekenen. Alle tutorials zijn uiteraard Nederlandstalig. 

Dieren leren tekenen

Een nieuwsgierig vosje in pastel, een hond of kat met tekenpotlood of een paardenschets in grafiet. Voor zowel beginners als gevorderden hebben we prachtige dieren om te tekenen. Ook kun je suggesties doen, we voegen namelijk regelmatig nieuwe tutorials toe!

Perspectief en Landschappen

Of het nu gaat om een huis, een gezellig straatje of een indrukwekkend landschap. Het leren zien van de horizon en de perspectivische verdwijnlijnen maakt het tekenen een stuk eenvoudiger. En dat leer je nou net in dit tutorial onderdeel van Tekenclub! :)

Cursussen, Live lessen en Tips & Tricks

In onze Starterscursus Tekenen beginnen we bij het begin: we leren je de vier basisvormen tekenen die eigenlijk overal in terug komen. Maar ook in de cursus Portret ABC leer je vanaf het begin hoe je gezichten moet tekenen. Daarnaast hebben we nog veel meer tips & tricks video's en kun je ook alle live lessen die gegeven zijn terugkijken. In totaal hebben we momenteel 83 tutorials en hier komen elke week nieuwe bij! 

Tijdelijke actie: 12,95 p/mnd

Omdat we nog geen jaar geleden de digitale deuren van onze Tekenclub hebben geopend, kun jij nu profiteren van een levenslang actietarief. Je zal nooit meer betalen dan waarvoor je vandaag lid wordt, wel zo eerlijk 😍

Ik word lid met (levenslang) korting 

Nu Tijdelijke Actiekorting op het lidmaatschap!

Per maand

€14,95
 €12,95
 • Lid per maand (actiekorting)
 • Toegang tot tientallen video's
 • Leer van de top van de Nederlandse tekenaars
 • Deel je werk of leer van anderen in onze gezellige community
 • Elke maand nieuwe inspiratie

Per kwartaal

€39,95
 €34,95
 • 3 maanden lid (€15 korting)
 • Toegang tot tientallen video's
 • Leer van de top van de Nederlandse tekenaars
 • Deel je werk of leer van anderen in onze gezellige community
 • Elke maand nieuwe inspiratie

Meest Gekozen

Per jaar

€139,40 

 €119,95
Beste keuze: 42% kiest dit
 • 1 jaar lid (€35 korting)
 • Toegang tot tientallen video's
 • Leer van de top van de Nederlandse tekenaars
 • Deel je werk of leer van anderen in onze gezellige community
 • Elke maand nieuwe inspiratie

Ps. Het abonnement heeft een online ledenomgeving

Je ontvangt straks per mail je inloggegevens en kunt daarmee binnen 1 minuut al toegang hebben tot alle tutorials en de community!
                                       

Veel gestelde vragen (klik op de vraag voor het antwoord)

Wanneer en hoe kan ik opzeggen?

We hanteren geen opzegtermijn, dus je kunt nog op de laatste dag dat je nieuwe periode ingaat opzeggen (of dit nu per maand, kwartaal of jaar is). Dit doe je door ons een simpelweg een mailtje te sturen naar info@tekenclub.nl.

Is dit voor beginners of gevorderden?

Tekenclub is er voor iedereen! We hebben starterslessen en eenvoudige tutorials voor de beginner, maar ook uitgebreide (hyper)realistische tutorials voor de meer ervaren tekenaar.

Hoeveel tutorials zijn er nu beschikbaar?

Momenteel zijn er 86 tutorials beschikbaar, waarvan sommigen zelfs uit vijf delen bestaan vanwege de lengte van de tutorial. Tevens is er een Starterscursus beschikbaar en een cursus "Potret ABC". De komende tijd worden er nieuwe tutorials door Lineke Lijn en Leontine van Vliet toegevoegd. Eveneens worden alle gegeven webinars toegevoegd voor leden om terug te kijken (momenteel zijn dit er 21).

We streven naar ongeveer 4 nieuwe tutorials per maand. Heb je suggesties voor nieuwe tutorials? Dan mag je ons dat altijd laten weten en nemen we dit mee bij het bedenken van nieuwe video's.

                                   

Even voorstellen: Waarom ik ben begonnen met Tekenclub..

Steven

Je ziet mij hier een workshop volgen van Martijn Versteeg. We moesten een fotorealistisch oog tekenen en met de juiste aanwijzingen ging me dat als beginner best goed af! 

Monica

Dit is mijn moeder! Zij schildert al bijna haar hele leven, net zoals mijn oma overigens altijd deed. Sinds enkele jaren tekent zij ook, en hoe! Ik ben enorm trots op haar. Herken je de tekening waar ze op de foto mee bezig is? (yep, that's me:)

De Club

Samen tekenen is eigenlijk het leukste wat er is. Helaas kan dat niet altijd door afstand of tijdsgebrek. Zonde eigenlijk! Daarom bedacht ik the next best thing: een online tekenclub! Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek waar je inspiratie kunt opdoen, je eigen werk kunt delen, of kunt leren van andere creatievelingen!

JA, IK WORD LID!