Gratis live online tekenlessen

Tekenclub.nl organiseert regelmatig live online tekenlessen. Deze webinars worden gegeven door onze tekendocenten: Lineke Lijn, Leontine van Vliet en Toon Nagtegaal. Deze online lessen zijn GRATIS en voor iedereen toegankelijk.

Inschrijven werkt als volgt:

Klik bij het webinar op "gratis inschrijven". Je komt dan op de inschrijfpagina terecht. Op die pagina vind je ook informatie over materialen die je nodig hebt en vaak kun je daar ook alvast de referentiefoto downloaden. Als je je hebt aangemeld krijg je een mail met een link. Klik tien minuten voor het webinar begint op die link en je komt in het live-klaslokaal! De verbinding werkt het beste met een computer of laptop.

Gratis online tekenlessen

Komende Live Online Tekenlessen

Portret tekenen met Lineke Lijn: dame driekwart

We kijken naar vlakken en schaduwen, maar vooral ook de prachtige lichtval, waarbij we de harde lijnen zoveel mogelijk gaan vermijden. 

Deze prachtige dame kijkt licht omhoog, wat best lastig is, maar hierdoor ook heel bijzonder mooi...
 


Datum: 29 juli 2021

Tijd: 19:30u

Klik hier om je gratis in te schrijven

null

Tekenen met Leontine van Vliet: reuzenpanda met pastelpotloden

In deze live tekenles gaan we aan de slag met pastelpotloden. We tekenen een prachtige reuzenpanda! We gaan ons vooral richten op het neerzetten van de realistische vacht, en natuurlijk het schetsen van de juiste anatomie.


Datum: 9 augustus 2021

Tijd: 19:30u

Klik hier om je gratis in te schrijven

null

Urban Sketching met Lineke Lijn: Rotterdam

Het maken van een Urban Sketch is natuurlijk nóg leuker en je tekeningen worden nog mooier wanneer je een interessant onderwerp neemt.


Datum: 12 augustus 2021

Tijd: 19:30u

Klik hier om je gratis in te schrijven

null

Tekenen met Lineke Lijn: zeehondje

Je kan het je misschien niet voorstellen maar met een simpele vorm als de bol kan je alle kanten op. 

Ik ga je dit laten zien tijdens dit leuke, maar vooral leerzame webinar. 

Met de extra tips en tricks toveren wij deze basisvorm rap om in een lief koppie van een zeehondje dat nieuwsgierig opduikt vanuit het water!

Doe je ook mee? 


Datum: 18 augustus 2021

Tijd: 19:30u

Klik hier om je gratis in te schrijven

null

Leuk en leerzaam!

Live tekenlessen zijn leerzaam en leuk om te volgen. Je krijgt uitleg van docenten die veel ervaring hebben met tekenen, lesgeven en online werken! 

Je kunt de lessen volgen via je pc of laptop. 

Na het tekenen is er altijd ruim de gelegenheid om vragen te stellen via de chatfunctie.

Gratis live online tekenles

Waarom zijn de tekenlessen gratis?

Met deze live tekenlessen willen wij laten zien wie we zijn en wat we doen. Je kunt op een leuke manier kennis maken met onze docenten en onze manier van werken en tegelijk nog een mooie tekening maken ook! Dankzij de live webinars maken wij bovendien weer veel nieuwe mensen enthousiast voor onze mooie club!

Live tekenles met Lineke Lijn

Kan ik de les achteraf terugkijken?

Het webinar wordt binnen een week op de ledensite van Tekenclub.nl geplaatst. Leden van Tekenclub.nl kunnen de video dus achteraf op het gemak terugkijken.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap van Tekenclub.nl?

Op Tekenclub.nl vind je tekenlesvideo's van Leontine van Vliet, Lineke Lijn, Emmy Kalia, Claudia Spitzers en Toon Nagtegaal. Alle video's zijn in het Nederlands. De video's zijn onversneld en er wordt niks uitgeknipt. 

Zolang je lid bent heb je toegang tot alle video's. Daarnaast heb je toegang tot de communitypagina's, waar je je werk kunt delen en ervaringen kunt uitwisselen met andere leden.

live webinars tekenclub.nlLeden van Tekenclub.nl kunnen de opname binnen een week terugvinden bij "Tekenwebinars terugkijken"

Nieuwsgierig geworden naar de club?

Live tekenlessen van:

Leontine van Vliet

Leontine van Vliet

Vanaf haar 6e jaar startte Leontine met tekenen. Nu heeft ze haar beroep kunnen maken van haar passie en tekent ze vooral dieren. Leontine maakt uitgebreide tekenlesvideo's voor Tekenclub.nl. Ze leert je stap voor stap fotorealistisch tekenen! Aangezien Leontine dol is op dieren tekenen vormen die het voornaamste onderwerp voor haar video's, maar ook andere onderwerpen passeren de revue. Van Leontine verschijnen regelmatig nieuwe tutorials. 
lineke lijn

Lineke Lijn

Lineke tekent van jongs af aan al graag en studeerde aan de Kunstacademie. Zes jaar geleden ontdekte ze dat het geven van tekenlessen eigenlijk net zo leuk is als tekenen! Voor Tekenclub.nl heeft Lineke onder andere de volgende videoseries gemaakt: Basiscursus Tekenen, Portret ABC (cursus portret tekenen) en Urban Sketching. Deze series worden continu uitgebreid. Daarnaast maakt Lineke ook aquarelvideo's voor Schilderclub.nl.
Toon Nagtegaal

Toon Nagtegaal

Ook Toon was als kind altijd al aan het tekenen. In ’99 rondde hij de opleiding tot 1e graads docent beeldende vorming af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Voor Tekenclub.nl maakt hij vooral lessen over perspectief tekenen.

Daarnaast maakt Toon acrylverflessen voor Schilderclub.nl.

arrow_drop_up arrow_drop_down